Sinds begin 2022 is-ie er: de Stimuleringsregeling voor metaalrecyclers met MRF- of vergelijkbaar keurmerk. Zij verdienen 125 euro per ton ingezamelde Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur (AEEA) als ze de e-waste gescheiden afleveren bij CENELEC-gecertificeerde verwerkers. Piet Knobel van P. Knobel en zonen Metaalrecycling B.V. vertelt over de voordelen van de regeling.

Piet Knobel: “Je neemt je maatschappelijke verantwoordelijkheid en verdient daar nog wat aan ook. Als familiebedrijf zijn we al ruim honderd jaar bezig met metaalrecycling. Zelf zit ik ook als penningmeester in het dagelijks bestuur van de Metaal Recycling Federatie (MRF) en ik vind echt: alles wat wij in de branche kunnen doen om duurzamer te ondernemen, is de moeite waard. Zeker als je daar ook nog eens een financiële vergoeding voor krijgt vanuit Stichting OPEN.”

Meer aandacht

“Mede dankzij de Stimuleringsregeling zamelen wij alles met een stekker in: van wasmachines tot haardrogers”, vertelt Piet. “En we zorgen vervolgens dat gecertificeerde verwerkers die e-waste op een verantwoordelijke manier verwerken of recyclen, zodat er geen gevaarlijke stoffen in de afvalstromen terechtkomen.

In onze branche merken we dat nog niet iedereen weet dat deze regeling bestaat. Niet alle metaalrecyclers zijn ermee bekend, maar ook de consumenten weten vaak niet dat ze hun oude elektrische of elektronische apparaten kunnen inleveren tegen een kleine vergoeding. Consumenten kunnen hun e-waste natuurlijk ook inleveren bij de milieustraat. Graag zelfs. Alleen daar vangen zij er geen vergoeding voor. Inleveren bij metaalrecyclers is dus voordeliger.

Voor metaalrecyclers werkt de Stimuleringsregeling super: je tekent één keer een contract bij Stichting OPEN en vangt daarna maandelijks een bedrag voor per aangeleverde ton e-waste. Hoe toegankelijk wil je het hebben?”

Meer weten over de Stimuleringsregeling?

Neem contact op met Marijn van der Maesen via 06 50960126. Zij verzorgt in overleg met Stichting OPEN en de MRF de communicatie over de regeling. Mailen kan ook: info@stichting-open.org of mail naar mail@mrf.nl. Lees er alles over in onze leaflet met de negen meest gestelde vragen over de Stimuleringsregeling. Meteen meedoen met de regeling? Meld jouw metaalrecyclingorganisatie aan via info@stichting-open.org. Het loont. Zowel in euro’s, als voor de wereld.

The post Gescheiden e-waste inzamelen loont: de Stimuleringsregeling voor metaalrecyclers first appeared on Stichting Open.