We breiden onze Stimuleringsregeling uit: vanaf nu geldt een tarief van €150,- per ton voor gescheiden ingezamelde inbouw airco’s en warmtepompen die via de regeling worden aangeboden aan CENELEC-gecertificeerde verwerkers. Deze apparatuur zit vaak in ‘lekstromen’. Deze stromen hopen we te dichten door gescheiden inzameling en aflevering aan CENELEC-gecertificeerde verwerkers financieel te stimuleren. Hiermee willen we meer inzameling realiseren. De looptijd is vooralsnog tot 31 december 2025.

Via de Stimuleringsregeling worden deelnemers aan de regeling gestimuleerd om elektrische apparaten apart te houden, niet (verder) te beschadigen en gescheiden aan te bieden aan een CENELEC-gecertificeerde verwerker. Stichting OPEN keert daarvoor een vergoeding uit bovenop de materiaalwaarde die zij zelf onderhandelen voor grote, kleine en ICT-apparaten. Voor apparaten waar normaliter voor betaald moet worden om deze gecertificeerd te verwerken, biedt Stichting OPEN een gratis ophaalservice. Als deelnemer van de Stimuleringsregeling kun je officieel Wecycle-inleverpunt voor bedrijven worden.

Lees hier meer.

The post Uitbreiding Stimuleringsregeling first appeared on Stichting Open.