Met trots presenteren wij je de eerste nieuwe Wecycle video uit een serie. Met de video’s laten we zien waarom het zo belangrijk is om elektrische apparaten en lampen die liggen te verstoffen of kapot zijn in te leveren voor hergebruik of recycling. Daarnaast is er in alle video’s veel aandacht voor de menselijke rol in het inzamel- en recycleproces door middel van close-ups en korte quotes.

In de hoofdvideo laten we het proces zien van thuis en bedrijf naar het sorteercentrum via de verschillende inleverpunten. De hoofdvideo eindigt bij het regionaal sorteercentrum. Daarna kan de kijker via een keuzemenu binnenkort kiezen voor een van de 7 deelvideo’s: 1) kleine apparaten, 2) schermen en monitors, 3) warmte- of koude-uitwisselende apparatuur, 4) groot witgoed, 5) IT en telecommunicatie, 6) lampen en 7) zonnepanelen.

In de deelvideo’s laten we meer in detail zien welke grondstoffen kunnen worden teruggewonnen en wat bijzonder is aan de verschillende recycleprocessen.  Parallel hieraan hebben we een lesvideo over kleine apparaten gemaakt.

Bedankt aan al onze inzamel-, sorteer- en verwerkingslocaties die hebben meegewerkt!

The post Nieuwe video(s) inzamel- en recycleproces apparaten first appeared on Stichting Open.