We schaffen zorgvuldig nieuwe producten aan, dus laten we ook goed afdanken. We roepen Nederlanders in een bijlage bij AD op om te repareren, verkoperen, doneren of recyclen. Dat doen we met een advertorial en advertentie met prijsvraag.

Wecyclen doen we samen zegt Stichting OPEN directeur Jan Vlak in het artikel. “We kijken ook verder dan de consument. Het is belangrijk dat we onderzoek doen naar welke producten zich lenen voor reparatie en welke voor recycling, en dat we kijken hoe we een infrastructuur opzetten om een tweede leven voor producten te faciliteren. Daarnaast voeren we de dialoog met sorteer- en reparatiecentra om vast te stellen welke onderdelen makkelijk uit apparaten kunnen worden gehaald. We moeten opgedane kennis over het ontmantelen en demonteren van apparaten delen, zodat producenten al in de ontwerpfase nadenken over het recyclebaar maken van producten. We moeten levensduurverlenging van producten zoveel mogelijk nastreven en CO2-uitstoot minimaliseren. Daar besteden we in de Wecycle week veel aandacht aan.”

Kortom, lever in
✔ Breng afgedankte apparaten gratis naar de milieustraat van de gemeente
✔ Breng kleine apparaten en lampen gratis naar Wecycle inleverpunten bij supermarkten, elektronicawinkels, bouwmarkten en tuincentra
✔ Breng ze naar de kringloopwinkel, repair cafe etc. voor een tweede kans

Lees hier het artikel

The post In AD: Wecycle ook mee first appeared on Stichting Open.