Ben je installateur en heb je regelmatig oude armaturen en andere afgedankte apparaten? Lees hier welke voordelen het heeft om deze gescheiden in te zamelen.  

1. E-waste vlot ingezameld door Stichting OPEN 

In installatie- of renovatieprojecten in de retail en bij bouwmarkten, kantoren, zorginstellingen enzovoort komen vaak armaturen en ander e-waste vrij. Denk aan goed licht voor in de winkel of op de werkplek. Deze kunnen gemakkelijk, snel en tegen vergoeding worden ingezameld door Stichting OPEN. Wij regelen de inzamelmiddelen, logistieke service en verwerking voor jou.  

Stuur ons een bericht als je een langdurig of groter project op de planning hebt staan. We stemmen onze inzameling graag af op jouw wensen. De communicatie verloopt soepel. Het aanmelden en afmelden is in een handomdraai gedaan. Wij helpen je graag. 

2. Hoogwaardige verwerking, conform wetgeving 

Als installateur moet je armaturen apart inzamelen. Dit staat vermeld in het bouwbesluit en de regeling. Bovendien moeten deze armaturen verwerkt worden door bedrijven die  CENELEC-gecertificeerd zijn. Wanneer je samenwerkt met Stichting OPEN ben je hiervan gegarandeerd. Zo hoef je niet te controleren bij de afvalinzamelaar of hij de juiste certificering heeft en aan de juiste regelgeving voldoet.  Zo weet je zeker dat je afgedankte elektrische en elektronische apparatuur hoogwaardige wordt verwerkt, waarbij milieuverlies zo veel mogelijk wordt beperkt.

3. Duurzaamheid en sociale werkplekken

Armaturen die afgegeven worden aan Stichting OPEN worden volgens de hoogste standaarden verwerkt. Giftige stoffen uit bijvoorbeeld condensatoren worden verwijderd. Materialen uit de armaturen worden gerecycled en zo veel mogelijk weer ingezet als grondstoffen voor nieuwe apparaten. Bovendien worden armaturen indien mogelijk gesorteerd en/of gedemonteerd met sociale werkplekken. Wanneer u de armaturen via Stichting OPEN afgeeft dat ze dus goed terecht komen! 

4. Aanvullende vergoeding 

Voor alle armaturen die je afvoert bij ons, keren wij een vergoeding uit. Je bent dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed bezig voor de eigen portemonnee. Deze vergoeding is 150 EUR per ton bij inzameling via gesloten containers (15 kuub) of open containers (40 kuub). De vergoeding voor kleinschaligere inzameling is 100 EUR per ton via palletboxen.  

5. Inzamelmiddelen en logistieke service 

Naast genoemde voordelen zorgt Stichting OPEN ook per projectlocatie voor kosteloze inzamelmiddelen en logistieke service. Dat betekent dat wij je containers leveren, die je kosteloos kan gebruiken en passen op je werklocatie. Bovendien komen we deze kosteloos plaatsen en ophalen. Je dient deze alleen zelf even aan te vragen en weer aan te melden wanneer de containers vol zijn.   

 

The post 5 voordelen voor installateurs bij de inzameling van armaturen  first appeared on Stichting Open.