Bij de Werelt in Garderen kan je overnachten, eten of bijeenkomsten bijwonen. Op de locatie wordt afval, zoals plastic en papier opgehaald door een commerciële afvalinzamelaar. De Werelt heeft zo nu en dan elektrisch afval. De chauffeur attendeerde de Werelt erop dat elektrisch afval gratis, veilig en volgens wet- en regelgeving kan worden afgedankt via wecyclevoorbedrijven.nl. Na deze tip bezochten ze de website en kozen ervoor om hun elektrisch afval op te laten halen. Hiermee  wonnen ze een bezoek van een mini koffiebar. Ze besloten de traktatie te schenken aan de vrijwilligers van de dierenambulance Barneveld, die regelmatig bij de Werelt langskomen, om hen op deze manier in het zonnetje te zetten. Het moment vond plaats in het gemeentehuis.

Op de website www.wecyclevoorbedrijven.nl staan verschillende mogelijkheden beschreven: brengen naar een Wecycle inleverpunt voor bedrijven of laten ophalen door Stichting OPEN, de organisatie achter Wecycle voor bedrijven. Voor sommige afgedankte apparaten ontvangen organisaties bij het wegbrengen wellicht zelfs een materiaalwaarde. Op het platform lezen mensen wanneer dit het geval kan zijn. In alle mogelijkheden die worden genoemd, is afdanken gratis, veilig en wordt voldaan aan wet- en regelgeving. Wanneer elektrisch afval op de juiste manier wordt ingeleverd, wordt dit gerecycled. Emissie van gevaarlijke stoffen wordt daarmee vermeden en (kritische) grondstoffen teruggewonnen.

Traktatiewagen

Bedrijven met elektrisch afval kunnen terecht bij ruim 200 Wecycle voor bedrijven-inleverpunten. Afgelopen jaar kwamen er zo’n 2000 orders binnen om elektrisch afval op te laten halen bij Wecycle voor bedrijven. Dit werd gevierd met een traktatiewagen voor een bedrijf dat via wecyclevoorbedrijven.nl elektrisch afval inleverde. De Werelt was de winnaar! Zij schonken deze traktatie op hun beurt aan de Dierenambulance die regelmatig bij hen op het bosrijke terrein komt wanneer er een gewond dier is.

Over Stichting OPEN en Wecycle

Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) is, namens alle producenten van apparaten, batterijen en lampen in Nederland, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van deze producten. Ons doel is om de wettelijke inzameldoelstelling te behalen én deze producten circulair te maken. Dit doen we samen met onze inzamel-, sorteer- en recyclepartners. Onder de naam Wecycle voeren we campagnes om de inzameling en recycling te stimuleren. Consumenten en bedrijven kunnen gratis inleveren bij een van de Wecycle-inleverpunten door het hele land.

Foto: vrijwilligers dierenambulance Barneveld en wethouder Mijntje Pluimers-Foeken van de gemeente Barneveld.

The post Elektrisch afval afdanken via wecyclevoorbedrijven.nl levert dierenambulance Barneveld traktatie op first appeared on Stichting Open.