Het  klus- en tuinseizoen is weer begonnen. Daarom start een landelijke Wecycle campagne op de radio, langs snelwegen en online. Deze roept iedereen op om vervangen en afgedankte (tuin) lampen niet eindeloos te laten verstoffen of weg te gooien, maar direct “Oud voor Nieuw” in te leveren bij de bouwmarkt. Alleen zo worden ze goed gerecycled.

Wat is “Oud voor Nieuw”

Iedere (online) winkel is verplicht om bij aanschaf van een lamp, batterij of elektrisch apparaat (ongeacht de omvang) een afgedankt soortgelijk product in te nemen voor recycling. Hiermee wordt eindeloos onnodig bewaren voorkomen en krijgen we sneller nieuwe grondstoffen. Consumenten waarderen deze service waarmee ze gratis, veilig en gemakkelijk kunnen bijdragen aan de circulaire economie. Meer weten over deze verplichting? Klik dan hier.

 

 

 

 

 

The post Campagne klus- en tuinseizoen van start first appeared on Stichting Open.