Stichting OPEN onderschrijft de oproep van VNO-NCW vanmorgen in de Telegraaf: Nederland moet versneld innoveren naar een circulaire economie, om onafhankelijker te worden van onzekere en ongewenste buitenlandse grondstoffen.

Onze voorzitter, Steven van Eijck, benadrukt al geruime tijd: “Er zijn meer boven-de-grond dan onder-de-grondstoffen beschikbaar. Het is van essentieel belang dat we als gemeenschap deze grondstoffen op een doelgerichte en efficiënte manier gaan benutten.”

Stichting OPEN pleit al langer voor en werkt actief aan dezelfde snelle omslag naar een circulaire economie. Uit de 170 miljoen kilo e-waste die wij inzamelen wordt 78% hergebruikt en gerecycled en 99% krijgt een nuttige toepassing.

“De circulaire economie vertegenwoordigt de toekomst van Nederland. Daarom spreken we bij Stichting OPEN niet langer over recyclen, wat een lineair proces is, maar over het inzamelen om vervolgens te bepalen hoe we het beste gebruik kunnen maken van de ingezamelde producten of hun onderdelen.”, aldus Steven van Eijck.

“We hebben het hier over de toekomstige verdienvermogen van Nederland”, vervolgt hij. “Het met elkaar creëren van een brede, toekomstbestendige welvaart. Daar moet in geïnvesteerd en samengewerkt worden en prachtig dat VNO-NCW het lef vandaag tentoonspreidt, door hier een oproep voor te doen.”

De oproep van VNO-NCW sluit aan bij het pleidooi dat Stichting OPEN eerder deed in verband met de Kabinetsformatie en in de aanloop naar het Commissiedebat Circulaire Economie komende week. Zie bijgevoegde brief.

 

The post Stichting OPEN onderschrijft oproep VNO-NCW first appeared on Stichting Open.