Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD), hét landelijke kennisinstituut op het gebied van de dierplaagbeheersing heeft niet vaak elektrisch afval. Er lag al vele jaren een flinke voorraad te verstoffen toen ze de radiospot van wecyclevoorbedrijven.nl hoorden. Het KAD bezocht de website en dankten hun elektrische afval af via het platform, lieten dat weten en wonnen daarmee een smoothiekar.

In juni  jl. was de radiospot wecyclevoorbedrijven.nl weer te horen. Deze keer had de spot als thema Ruim je kantoor op dag! De spot had een ’tag on’ met een winactie.  Hiermee wilden we extra bezoekers naar wecyclevoorbedrijven.nl krijgen en hen helpen om een inleverpunt te vinden voor hun elektrische afval van de zaak en / of de thuiswerkwerkplek.

Het KAD

Als onafhankelijke organisatie ontwikkelt het KAD kennis over beleid, biologie, dierwelzijn, preventie en bestrijding van ongewenste organismen, en stellen deze informatie ter beschikking aan overheden en branches. Max Strating, adviseur bij de organisatie vertelt: “Toen ik hier begon te werken lag er al een flinke voorraad elektrisch afval. Veel oude bureautelefoons, kapotte laptops, enkele pc’s, ventilatoren en computer-toebehoren (muizen, toetsenborden, headsets, etc.). Niemand zag het nog liggen, het lag niet in de weg. We deden er niets mee en konden er ook niets meer mee, want het ging om verouderde apparaten. Nu hoorden we van Wecyclevoorbedrijven.nl. Op het platform zochten we een inleverpunt en we kozen voor ophalen. Dit kan, mits er bepaalde spelregels in acht worden genomen. Dit was voor ons ideaal. Door het ophalen werd de drempel om af te danken veel lager. We ontvingen een palletbox die we vulden. Daarna deden we een ophaalverzoek. Het hele proces ging soepel. Wij raden andere organisaties die elektrisch afval hebben zeker aan om ook te kijken op www.wecyclevoorbedrijven.nl.”

Campagne

De Wecycle voor bedrijven-radiocampagne had als doel om het inzamelen van elektrisch afval op de zaak en de thuiswerkplek (verantwoordelijkheid van de werkgever) te stimuleren, om meer bezoekers naar wecyclevoorbedrijven.nl te krijgen, te zorgen dat bezoekers van de site een inleverpunt vinden en om te zorgen dat bedrijven bij een verbouwing, renovatie en / of bij het afdanken van (complexe) apparaten aan wecyclevoorbedrijven.nl denken.

The post Winnaar Wecycle traktatie wecyclevoorbedrijven.nl first appeared on Stichting Open.