Bedrijven en consumenten brengen elektrisch afval

Van Pelt bestaat sinds 2012 en is opgericht door Willem-Jan van Pelt. Sinds het begin koopt de onderneming ook elektronica- en metaalafval op, en sorteert en verwerkt dit. Vanaf 2018 is de elektronica recycling door de komst van Jan-Willem Dekker in een stroomversnelling geraakt. Van Pelt koopt elektronica op van particulieren, (metaal)recyclingsbedrijven, elektronica demontage-bedrijven en overige B2B. Deze elektronica wordt aan de Klompenmakerstraat in Ridderkerk handmatig gedemonteerd en gesorteerd. Hierdoor kunnen allerlei materialen, waaronder goud, zilver, palladium en koper, uit dit afval opnieuw worden gebruikt. Van Pelt doet naar tevredenheid mee aan de Stimuleringsregeling van Stichting OPEN voor metaalrecyclers: Jan-Willem zegt hierover: ‘’Onze grootste concurrent is altijd al de afvalbak/vuilverbranding geweest. Veel mensen waren niet op de hoogte van de impact van het weggooien van elektronica, zoals het verloren gaan van kostbare (edel)metalen. Wij geloven dat de Stimuleringsregeling er aan bij gaat dragen om een veel hoger recyclingspercentage te halen. We merken dat er grote interesse is in de stimuleringsregeling binnen onze klantenkring. Iedereen, klant of geen klant, kan ons benaderen om meer te weten te komen over de praktische kant van dit verhaal.”

Voor particulieren en bedrijven

Van Pelt Recycling helpt bedrijven met het recyclen van hun metaal- of elektronica-afval. Zo worden inzamelpunten ingericht en wordt het transport van de ingeleverd afval geregeld. Als deelnemer van de Stimuleringsregeling is hij een zogenoemd Wecycle voor bedrijven-inleverpunt. Van Pelt staat ook de speciale website die er is om bedrijven te helpen om elektrisch afval veilig, af te danken, zie www.wecyclevoorbedrijven.nl . Naast bedrijven zijn ook particulieren met hun oude computer of andere metalen van harte welkom bij de metaalrecycler in Ridderkerk. Van Pelt is zes dagen per week en zonder afspraak. Van Pelt staat voor transparantie, snelheid van verwerking en betaling. Ga het gerust eens uitproberen!

Sociaal ondernemen

Van Pelt groeit snel. Naast een groep met 22 vaste medewerkers, zijn er ook gemiddeld 10 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam. Deze mensen krijgen in een prikkelarme omgeving de kans om arbeidsritme en vaardigheden op te doen. Een van de belangrijkste doelen is een nieuw dagelijks ritme, waarmee ze hun kansen op regulier werk vergroten. Vorig jaar recyclede de medewerkers van Van Pelt handmatig (!) zo’n 10 miljoen kilo aan metaal en 2,7 miljoen kilo aan elektronica.

Kijk voor het adres en meer informatie op www.wecyclevoorbedrijven.nl en www.vanpeltrecycling.nl

 

 

 

 

 

 

The post Van Pelt blij met Stimuleringsregeling voor metaalrecyclers first appeared on Stichting Open.